Illegális bevándorlás

Fidesz: a határvédelem a legfontosabb a migráció elleni küzdelemben

Brüsszelnek nem az uniós bevándorláspolitikán kellene változtatnia, hanem azt tagállami hatáskörben hagyva, a határok védelmére koncentrálva kellene megállítania a bevándorlást.

2016.04.16 13:56MTI

Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, Lisszabonban ezért fogalmazta meg azt a tízpontos javaslatát, amely kimondaná, ha egy tagállam képtelen a határai védelmére, akkor ott egy megállapodás alapján az Európai Uniónak kell ellátnia ezt a feladatot, amennyiben pedig nem jön létre ilyen megállapodás, akkor fel kell függeszteni az adott tagállam schengeni tagságát.

Ezzel szemben a "Brüsszelben születő egyre veszélyesebb javaslatok" durván sértik a tagállamok szuverenitását, és továbbra is a migránsok kényszerbetelepítésével fenyegetnek - hangsúlyozta a fideszes politikus.

Gulyás Gergely szerint ezért minden korábbinál nagyobb az aktualitása a kvótáról kezdeményezett népszavazásnak, amelyről az Országgyűlés várhatóan a Kúria május 3-i döntését követően dönthet, lebonyolítása pedig őszre várható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.