Delegáció

Orbán Viktor a migrációs helyzetről, Ukrajnáról és a magyar-amerikai viszonyról tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök péntek délelőtt az Országházban fogadta a Magyarországon tartózkodó, amerikai kongresszusi képviselőkből álló kétpárti delegációt.

2016.04.08 11:04MTI
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely

A megbeszélésen - melyen részt vett Colleen Bell nagykövet is - áttekintették Magyarország és az Egyesült Államok kapcsolatainak aktuális helyzetét - tette hozzá Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Elmondta: a tárgyaláson az európai migrációs válsághelyzet kiemelt témaként szerepelt, ennek kapcsán Orbán Viktor Magyarország schengeni szerződésből fakadó kötelezettségeit ismertette az amerikai képviselőkkel; végül szóba került az ukrán válság is.

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Botár Gergely


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.