Diplomácia

Orbán európai kérdésekről egyeztetett Párizsban Sarkozyvel

Orbán Viktor miniszterelnök európai kérdésekről egyeztetett csütörtökön Párizsban Nicolas Sarkozy volt francia államfővel, a jobboldali Köztársaságiak vezetőjével.

2016.04.07 10:37MTI
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A legnagyobb francia ellenzéki párt és a Fidesz is az Európai Néppárt tagja, a pártelnökök megbeszélésén az uniós kérdések kerültek előtérbe.

Orbán Viktor és Nicolas Sarkozy egyetértett abban, hogy Európának meg kell újulnia ahhoz, hogy be tudja teljesíteni azokat az elvárásokat és reményeket, amelyeket az európai polgárok jogosan fogalmaznak meg - tette hozzá Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő délelőtt megbeszélést folytat Ángel Gurríával, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárával, majd felszólal a szervezet tanácsülésén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.