Terror

Öngyilkos merénylők végeztek az áldozatokkal Brüsszelben

Az üggyel foglalkozó belga ügyész megerősítette, hogy a brüsszeli reptér ellen öngyilkos merényletet hajtottak végre. Leállt a belga főváros tömegközlekedése. Az embereknek azt javasolják, ne mozduljanak, lehetőleg autóval se közlekedjenek, és csak a közösségi oldalakon kommunikáljanak egymással.

2016.03.22 10:50ma.hu

Az RTBF jelentése szerint az üggyel foglalkozó belga ügyész megerősítette, hogy a brüsszeli reptér ellen öngyilkos merényletet hajtottak végre.

A belga katasztrófaközpont közleményt adott ki, amiben mindenkinek azt tanácsolják, hogy maradjon ott, ahol éppen tartózkodik, mivel tömegközlekedéssel sehova sem lehet eljutni a fővárosban, továbbá ne használják az utakat, ne közlekedjenek autókkal, mert nehezítik a mentést.

Azt is javasolják, hogy telefonálás helyett inkább a közösségi oldalakon próbálják meg tartani a kapcsolatot szeretteikkel, barátaikkal.

Közben a krízishelyzetre való tekintettel az EU intézményeiben narancssárga riasztást vezettek be, minden ülést, tárgyalást felfüggesztettek. Az EU épületeibe csak az ott dolgozókat engedik be.

Kettős robbantás történt Brüsszelben

Screenshot

A belga kormány megerősítette, hogy terrortámadások történtek kedd reggel a belga fővárosban több helyen. Rengeteg a halott és a sérült.

Lövések és arab felkiáltások előzték meg a brüsszeli robbanásokat a reptéren

Screenshot

A belga sajtó szerint robbanások előtt lövések dördültek a reptéren és arab nyelvű kiáltásokat is hallottak.

Újabb robbantás rázta meg Brüsszelt

Screenshot

A Reuters szerint egy metróállomáson is robbantottak közel az ENSZ épületeihez. Megerősítették, hogy terrortámadások történtek. Halottak is vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.