Terror

Bréking! Kettős robbantás történt Brüsszelben

A belga kormány megerősítette, hogy terrortámadások történtek kedd reggel a belga fővárosban több helyen. Rengeteg a halott és a sérült.

2016.03.22 08:43ma.hu

Friss adatok az áldozatokról

A belga VRT jelentése szerint legalább 13 ember halt meg és 35 sérült meg a reptéren.

Újabb robbantás rázta meg Brüsszelt

A Reuters szerint egy metróállomáson is robbantottak közel az ENSZ épületeihez. Megerősítették, hogy terrortámadások történtek. Halottak is vannak.

Lövések és arab felkiáltások előzték meg a brüsszeli robbanásokat

Screenshot

A belga sajtó szerint robbanások előtt lövések dördültek a reptéren és arab nyelvű kiáltásokat is hallottak.

A reptéri robbanás pillanata - amit lövések és arab felkiáltások előztek meg. Részletek a folyamatosan frissülő cikkben - http://www.ma.hu/kulfold/276915/Breking_Kettos_robbantas_tortent_Brusszelben?place=FB_ma

Közzétette: ma.hu - 2016. március 22.

Amennyiben nem jelenik meg a videó, nézze meg a ma.hu Facebook-oldalán >>>

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren történt detonációk oka a brüsszeli kormány közleménye szerint öngyilkos terrortámadás volt. A repteret lezárták és kiürítették, a környéken a vonatközlekedést és a belga főváros teljes tömegközlekedését felfüggesztették.

A közösségi médiában megjelent információk szerint az emberek pánikban menekültek ki az A terminálból.

A reptérről érkező hírek szerint az American Airlines beszállóhelye volt a robbanás helye.

Mindenhol sérültek hevertek. Ez maga a horror, írta a német Focus hírportál.

A brüsszeli magyar nagykövetségnek nincs tudomása magyar áldozatról vagy sérültekről a repülőtéren és az uniós negyed közelében történt robbantásokban. Azóta kiderült, hogy két magyar sérültje is van a reggeli brüsszeli merényletsorozatnak. Egy férfit és egy nőt ápolnak a kórházban, állapotukról nincs információ. Sőt magyar orvos is segített a brüsszeli sérülteken.

Azóta egy harmadik pokolgépet is találtak a repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.