Terror

Újabb robbantás rázta meg Brüsszelt

Metróállomáson is robbantottak közel az ENSZ épületeihez, legalább 10 ember meghalt. Leállt a belga főváros, terrorszint a legmagasabb fokozaton, a határokat fokozottan ellenőrzik.

2016.03.22 09:32ma.hu

A belga RTBF jelentése szerint a Maelbeek metróállomáson is robbanás történt közel az ENSZ és a kormányzat épületeihez, legalább 10-en meghaltak. A robbanószerkezet azt követően robbant fel, hogya brüsszeli reptéren lövések és arab felkiáltásokat követően kettős robbantás történt.

Miután lezárták a brüsszeli metróközlekedést, hasonló intézkedéseket vezettek be a busz és villamos vonalakon, valamint a vasútnál is, gyakorlatilag megszüntetve a tömegközlekedést a belga fővárosban.

A belga katasztrófaközpont közleményt adott ki, amiben mindenkinek azt tanácsolják, hogy maradjon, ott ahol éppen tartózkodik, mivel tömegközlekedéssel sehova sem lehet eljutni a fővárosban. Azt is javasolják, hogy telefonálás helyett inkább a közösségi oldalakon próbálják meg tartani a kapcsolatot szeretteikkel, barátaikkal. Közben a krízishelyzetre való tekintettel az EU intézményeiben narancssárga riasztást vezettek be, minden ülést, tárgyalást felfüggesztettek. Az EU épületeibe csak az ott dolgozókat engedik be.

Az RTBF kórházi forrásokra hivatkozva azt is hírül adta, hogy a reptéren történt terrortámadásban legalább tízen életüket vesztették.

A Schuman metróállomás előtt leszállították az utasokat a metróról, akik gyalog jutottak el az állomásig.

Ez már a reptér

Halottak fekszenek a földön

Legmagasabb a terrorszint

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.