Hihetetlen

Így úszták meg a légitámadásokat az Iszlám Állam harcosai

Felfedezték az Iszlám Állam katonáinak búvóhelyét és menekülési útvonalát az iraki Kurdisztán területén.

2016.03.05 18:20ma.hu

Szinte minden fennálló sikátor, utca és épület alá alagutat ástak a dzsihadisták - írta a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál az International Business Times korábbi cikkét idézve.

A keskeny, egy méternél is szűkebb alagutakat kilenc méteres mélységig leásták, elektromos világítással és otthonos felszereléssel is ellátták őket írta a Hirado.hu.

A terroristák olyan sok föld alatti utat vájtak, hogy távozásuk után is rendkívül veszélyes a városban közlekedni - bármikor beomolhat egy út vagy egy épület - mesélte az IB Times-nak a tanács vezetője.

Ide menekültek a légicsapások elől

A labirintuson kívül számos szélesebb odút is ástak, ezeket fegyverraktároknak, irányító- és kommunikációs központoknak használták.

Fotó: Twitter


A fegyverraktárokat például az orosz légicsapások után fedezték fel - néhány bomba hatalmas, többszáz méterre felcsapó robbanással végződött, mivel pont a felhalmozott fegyverkészletet találták el a vadászgépek.

A helyszínen munkálkodó drónok videót készítettek a fegyverraktárt ért légicsapásról, amely az eddigi leghatásosabb fegyvernek számít a dzsihadisták elleni harcban, persze abban az esetben, ha a civilek védelmét is előtérbe kívánják helyezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.