Illegális bevándorlás

"Kipucolnák" Svédországot

Menekültellenes incidens volt Stockholmban.

2016.01.30 22:26ma.hu
hirdetés

Becslések szerint 70 és 100 fős volt az a maszkban felvonuló tömeg, amelyik a svéd fővárosban minden menekültnek kinéző embert inzultált. Az incidens során senki sem sérült meg, a svéd rendőrség egy főt őrizetbe vett.

Pénteken, az éjszakai órákban a svéd főváros központi terére 70-100 fős maszkos csapat von ult ki - idézte fel a történteket az M1 aktuális csatorna helsinki tudósítója. Cser Attila beszámolója szerint a tömeg azokat, akik migránsoknak vagy külföldi származásúaknak tűntek, "hangos ordibálással" zavarta meg. Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, és kiszorították a tömeget a térről - tette hozzá. A rendőrség egy főt őrizetbe vett.

Cser Attila szerint az eset is jelzi, hogy a svéd társadalomban egyre nő az elégedetlenség a hétfői gyilkosság óta, amikor is egy 15 éves szomáliai fiatal késsel megölt egy 22 éves menekültszálláson dolgozó fiatal nőt. Egy svéd szélsőséges csoport egy Facebook-bejegyzésben az ország "kipucolásáról" írt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.