Illegális bevándorlás

Őrizetbe vették az M5-ösön balesetet okozó szerb embercsempészt

A 22 éves szerb állampolgárságú R. R. fél három körük vett fel autójába a hat utast, aki embercsempész segítségével lépte át illegálisan a zöldhatárt.

2016.01.30 13:24MTI

Őrizetbe vették azt a szerb férfit, aki autójában hat migránst szállítva karambolozott péntekre virradóra az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Szenti Szabolcs közölte, a 22 éves szerb állampolgárságú R. R. fél három körük vett fel autójába a hat utast, aki embercsempész segítségével lépte át illegálisan a zöldhatárt. A férfi feladata az volt, hogy a négy algériai, egy szomáliai és egy iraki állampolgárt eljuttassa Bécsbe.

A Budapest felé tartó kocsit a rendőrök az M5-ös autópályán, Szeged közelében akarták megállítani. A gyanúsított a megkülönböztető fény- és hangjelzést észrevéve nem állt meg, hanem az előtte haladó járműnek ütközött, és mindkét autó az árokba csúszott. A balesetben nyolcan - köztük a sofőr - megsérült. A gyanúsított megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták .

A szerb férfit embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a kórházban, ahol rendőrök őrzik. Őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.