Illegális bevándorlás

Migránsok tűntek el a Karib-tengeren

A hajót vezető két embercsempész is eltűnt. Rajtuk kívül 24-en lehettek a fedélzeten.

2016.01.12 12:41MTI

Tizenöt migráns eltűnt az elmúlt hét végén a kolumbiai partok közelében, miután az őket szállító hajó felborult a Karib-tengeren - jelentette be közép-európai idő szerint kedden a kolumbiai haditengerészet.

A hajót vezető két embercsempész is eltűnt. Rajtuk kívül 24-en lehettek a fedélzeten. A kolumbiai hatóságok kilenc embert mentettek ki a vízből: négy nepálit, egy pakisztánit, két Sierra Leone-it, egy új-guineait és egy szomáliait. A migránsok vélhetően az Egyesült Államokba akartak eljutni. Az év eleje óta 57 olyan embert regisztráltak a kolumbiai hatóságok, akik az Egyesült Államokba tartottak.

A most kimentett emberek többsége kiszáradt, ezért orvosi segítséget kapott. Mindannyian a dél-afrikai Johannesburgból érkeztek Brazíliába, ahonnan Perun és Ecuadoron keresztül jutottak el Kolumbiába. Az eltűnteket a panamai határ közelében keresik.

Az elmúlt egy évben 829 határsértőt fogtak el a kolumbiai hatóságok. Többségük Kubából indult útnak. Múlt szombaton viszont negyven afrikait tartóztattak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.