Egymilliárd jenes segélyalap

Megállapodott Japán és Dél-Korea a szexrabszolgák ügyében

A második világháború vége óta húzódik az elhurcolt koreai nők ügye, aminek a végére most talán az egymilliárd jenes segélyalap pontot tesz.

2015.12.28 09:50MTI

Dél-Korea és Japán megállapodásra jutott a II. világháborús koreai szexrabszolgák ügyében - jelentette be hétfőn Szöulban a két ország külügyminisztere.

Fumio Kisida japán külügyminiszter azt közölte hivatali kollégájával, Jun Bjung Szevel lezajlott találkozója után, hogy Abe Sindzó japán miniszterelnök "ismételten bocsánatot kér" Dél-Koreától, és felajánl egy egymilliárd jenes (2,45 milliárd forint) segélyalapot azoknak az idős dél-koreai nőknek a támogatására, akiket a világháborús japán megszálló erők prostitúcióra kényszerítettek.

A szexrabszolgák ügye a legfőbb akadály a két ország viszonya javításának útjában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.