Közel-Kelet

Damaszkusz megakadályozná a lázadók beszivárgását

Az Aszad-rezsim külügyminisztere szerint a válság rendezéséhez kell az is, hogy a nemzetközi hatalmak gátat szabjanak a rezsim ellen küzdő fegyveresek beáramlásának, mind a szíriai-török, mind a szíriai-jordán határ felől.

2015.12.25 10:31MTI

A szíriai válság politikai rendezésére törekvő nemzetközi közösségnek arra kell összpontosítania az erőfeszítéseit, hogy megakadályozzák a lázadók beszivárgását Törökországból és Jordániából - közölte pénteken Valíd Moallem szíriai külügyminiszter.

A diplomáciai vezető, aki Pekingben egy magas rangú kínai kormányilletékessel tárgyalt, a szíriai állami média jelentése szerint hangsúlyozta, hogy "a terror elleni harcban az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait kell alkalmazni".

Moallem csütörtökön kijelentette, hogy a damaszkuszi rezsim kész részt venni a genfi béketárgyalásokon, és reményét fejezte ki, hogy a párbeszéd hozzájárul egy nemzeti egységkormány létrehozásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.