Egy tábornok ellen követték el

Öngyilkos merényletet Damaszkuszban

Egy fegyveres csoport egyik tagja robbantotta fel magát a főváros sűrűn lakott kereskedelmi negyedében.

2015.05.04 13:21MTI

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát hétfőn Damaszkusz központjában, a biztonsági erőknek helyt adó épületegyüttesnél, a helyi média szerint egy tábornok megsebesült a támadásban.

Az al-Ikbaríja tévé szerint a hatóságok feltartóztattak egy fegyveres csoportot, és ennek egyik tagja robbantotta fel magát a főváros sűrűn lakott kereskedelmi negyedében.

A hadseregből származó források közölték az állami tévével, hogy a biztonsági erők a merénylet utáni hajtóvadászatban megölték a "terrorcsoport" minden tagját.

Rámi Abder-Rahmán, a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet igazgatója közölte, hogy a támadás valószínűleg a hadsereg logisztikájáért és ellátásáért felelős tábornok ellen irányult. Abder-Rahmán úgy tudja, hogy a tábornok és két testőre megsebesült a támadásban, a harmadik testőr viszont meghalt.

A helyi lakók elmondták, hogy a robbantás után a hadsereg lezárta a főbb utcákat a szóban forgó városnegyedben, amely szomszédságában kormányintézmények és követségek vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.