Merényletek Párizsban

Az éjszakai rajtaütéseket tiltó törvény miatt nem tudták elfogni Abdeslamot

Egy jogszabály miatt csúszhatott ki a rendőrség kezei közül az égen-földön keresett terrorista.

2015.12.16 17:38Pavlovic

A párizsi terrorcselekmények után két nappal felderítették a vérengzésekkel összefüggésben körözött Salah Abdeslam tartózkodási helyét Brüsszel Molenbeek nevű negyedében, de az éjszakai rajtaütéseket tiltó jogszabály miatt nem kutathatták át a lakást, és a gyanúsított ezáltal időt nyerhetett a szökésre - közölte a belga igazságügyi miniszter.

Koen Geens arról beszélt a Het Laatste Nieuws című belga lapnak adott interjújában, hogy a titkosszolgálatok szerint Salah Abdeslam, akiről azt gyanítják, hogy a logisztikai felelőse volt a terrorcselekményeknek, november 15-én éjszaka valószínűleg egy molenbeeki lakásban tartózkodott.

A lakást azonban reggelig nem kutathatták egy 1967-es törvény miatt, amely este 11 óra és hajnali 5 óra között csak kivételes esetekben teszi lehetővé a rendőrségi rajtaütéseket, és a terrorizmussal kapcsolatos ügyek nem tartoznak ide a jogszabály szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.