Merényletek Párizsban

Az Iszlám Állam videóban uszít franciaországi terrortámadásokra

Az ISIS hivatalos médiafelületén dátum nélküli videófelhívás jelent meg. További véres merényleteket ígérnek.

2015.11.14 11:08ma.hu

A Reuters jelentése szerint az Iszlám Állam (ISIS) videoüzenetben fenyegette meg Franciaországot, ha továbbra is bombázza a terroristák pozícióit.

A videó alig néhány órával azután került fel a világhálóra, hogy fegyveresek több mint 120 ember életét oltották ki Párizsban.

A videón egy szakállas harcos azt mondja, "míg a szövetséges erők bombázzák az IS állásait, senki nem élhet békében."

Felhívja azon dzsihádistákat, akik nem tudnak a Közel-keletre utazni, hogy ott kövessék el az akciókat, ahol éppen tartózkodnak.

A terrorista hozzáteszi: "Félelem fog uralkodni mindenütt."

A videó dátum nélkül jelent meg szombaton az Iszlám Állam hivatalos médiacsatornáján.

Az IÁ vállalta

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet vállalta a felelősséget a Párizsban elkövetett merényletekért szombaton nyilvánosságra hozott hivatalos közleményében.

A dokumentum szerint az IÁ harcosai robbanó mellényekkel és gépfegyverekkel felszerelkezve hajtották végre támadásaikat különböző helyszíneken a francia főváros szívében.

A célpontokat korábban alaposan tanulmányoztak. A merényletekkel megmutatták Franciaországnak, hogy fő célpont marad mindaddig, amíg fellép az Iszlám Állam ellen.

A támadássorozat egyúttal válasz az iszlám prófétáját ért sértésekre, valamint az Iszlám Állam által ellenőrzött területek elleni francia légicsapásokra - közölte a dzsihadista szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.