Iszlám Állam

Amerikai dróntámadás célpontjává vált "Dzsihád John"

Egy amerikai harci drón légicsapást intézett az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet lefejezős propagandavideóiból ismert "Dzsihád John" ellen Szíriában.

2015.11.13 07:46MTI

Peter Cook, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint egyelőre nem világos, hogy az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervet "fővárosában", az észak-szíriai Rakkában, illetve annak környékén végrehajtott légicsapás elérte-e a célját. A terrorista a Pantagonból származó nem hivatalos közlés szerint egy gépkocsiban ült a támadás alatt.

A túszok kivégzéséről készült videókon kötött maszkban látható, késsel fenyegetőző "Dzsihád Joe-t" Mohammed Emwazi kuvaiti születésű brit állampolgárként azonosították nyugati titkosszolgálatok. A férfit volt túszok vérszomjas pszichopataként írták le.

Az IÁ 2014 augusztusa óta mások mellett Steven Sotloff és James Foley amerikai újságíró, Abdul-Rahman Kassig amerikai, valamint David Haines és Alan Henning brit segélymunkás, továbbá Goto Kendzsi japán újságíró lefejezéséről osztott meg videót a világhálón.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.