Alpinisták vesztették életüket

Heten meghaltak, ketten eltűntek lavinaomlásban a francia Alpokban

A balesetben külföldiek haltak meg, de az állampolgárságukat egyelőre nem közölték.

2015.09.15 14:40MTI
MatterhornPeakAlps

Hét alpinista életét vesztette, amikor egy lavina leomlott az Écrins-hegységben, a francia Alpokban - közölték kedden a helyi hatóságok.

Pierre Besnard megyei prefektus először azt mondta, hogy öten meghaltak, ketten pedig eltűntek.

A két eltűnt holttestét kora délután megtalálták a magashegyi mentők, ezzel hétre emelkedettek az áldozatok száma - mondta az I-télé hírtelevízióban a prefektus. Egy nyolcadik hegymászó kisebb sérülésekkel túlélte a balesetet.

A lavina kedd délben az Écrins-hegységben, a 4015 méter magasságban található Dome de neige nevű csúcsnál, Pelvoux település körzetében sodorta magával a hegymászókat.

A prefektúra tájékoztatása szerint a balesetben külföldiek haltak meg, de az állampolgárságukat egyelőre nem közölték.

A magashegyi mentők jelenleg azt ellenőrzik, hogy minden eltűnt embert megtaláltak-e, azután megkezdik a holttestek elszállítását, majd azonosítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.