Megemlékezés

Megbocsátásra szólított a szerb miniszterelnök a Vihar hadművelet évfordulóján

Megbocsátásra szólított fel Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök kedden a szerémségi Racsán a Vihar fedőnevű hadművelet 20. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésen.

2015.08.04 22:06MTI

Megfogalmazása szerint az akkor elkövetett bűnöket meg kell bocsátani, de nem szabad elfelejteni.

Szerinte az újabb kori szerb történelemben nehéz lenne szomorúbb napot találni annál, mint amikor húsz évvel ezelőtt több mint 200 ezer embert üldöztek el otthonaikból a Vihar hadművelet idején.

A megemlékezést azon a Bosznia-Hercegovinát Szerbiával összekötő hídon rendezték, amelyen keresztül a Horvátországból elüldözött szerbek húsz évvel ezelőtt Szerbiába menekültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.