Illegális bevándorlás

Átadták a szerb hatóságoknak a királyhalmi dulakodás négy résztvevőjét

Átadta a szerb hatóságoknak a magyar rendőrség kedd hajnalban azt az afgán férfit és három társát, akik összefüggésbe hozhatók a hétfőre virradóra a vajdasági Királyhalmon történt dulakodással, amelyben egy szintén afgán férfi meghalt.

2015.07.28 11:14MTI

A magyar-szerb határon Ásotthalommal átellenben lévő településen, Királyhalmon hétfőre virradóra határsértők két csoportja között dulakodás alakult ki, amelyben egy afgán férfi meghalt, ketten pedig megsérültek. Az incidens egy királyhalmi gyümölcsösben történt, néhány száz méterre a helyi temetőtől.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a magyar rendőrség hétfő hajnalban értesült arról, hogy emberölést követtek el Szerbiában. A rendőrök a zöldhatáron elfogtak egy férfit, akinek nyolc napon belül gyógyuló sérülései voltak, ezért intézkedtek az orvosi ellátásáról. A férfival három nő is volt.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az esetről azonnal értesítette a Szabadkai Rendőrségi Igazgatóságot és a Szabadkai Regionális Határrendészeti Központot. A lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartása érdekében pedig haladéktalanul megerősítették Ásotthalom külterületén a járőrszolgálatot.

A magyar és a szerbiai rendőrség soron kívüli, határ menti találkozó keretében cserélt információt. Az egyeztetés során felmerült, hogy a zöldhatáron elfogott férfi és három társa összefüggésbe hozható a Szerbiában történt bűncselekménnyel. A négy határsértőt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kedd hajnalban a tompai határátkelőhelyen átadta a szerbiai hatóságnak - tudatta az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.