A képviselők bent üléseztek

Tálibok rohanták le az afgán parlamentet

Az afganisztáni tálibok támadást indítottak hétfőn a kabuli parlament ellen: egy öngyilkos merénylő gépkocsival nekihajtott az épület bejáratának, és felrobbantotta magát, majd társai golyózáport zúdítottak az őrökre, miközben a képviselők bent üléseztek.

2015.06.22 10:04MTI

Ezekről a rendőrség, egy belügyminisztériumi szóvivő és szemtanúk számoltak be.

A parlamentben a képviselők éppen a belügyminiszter személyéről szavaztak, amikor a rajtaütés történt. Az őröknek sikerült visszaverniük az ostromot, és a tálib fegyveresek egy épülőfélben lévő közeli házban húzták meg magukat. A rendőrség körbevette ezt a félkész épületet.

A belügyminisztériumi szóvivő szerint minden parlamenti képviselő sértetlen, viszont 18 civil megsebesült az utcán, köztük két nő és két gyerek.

A tálibok - akik már korábban is követtek el hasonló, összehangolt támadást kormányzati célpontok ellen - jelentkeztek, hogy ők hajtották végre a hétfői rohamot a parlament ellen. Szóvivőjük azt állította, hogy egyes tagjaiknak sikerült behatolniuk a parlament épületébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.