Lelőtt maláj gép

Hibázott George Maat igazságügyi anatómus az MH17-ügyében

Kelet-Ukrajnában hétfőn új misszió indul az MH17-es járat balesetével kapcsolatos nyomozóvizsgálat keretében.

2015.06.15 20:59ma.hu

George Maat, igazságügyi anatómus egy előadása során gondatlanul járt el a lelőtt MH17-es repülőgép áldozatairól készült képekkel. Az LTFO (Holland Nemzeti Igazságügyi Nyomozócsoport) befejezte az együttműködést Maattal. Ezt hétfőn a rendőrség egy levélben írta a hozzátartozóknak - tudósított a Nieuwsuur.

Maat vezette az MH17 áldozataival kapcsolatos azonosító-csapatot, A Maastrichti Egyetemen az előadása során érzékeny információkat osztott meg és megmutatta a holttest torzókról készült képeket is. Sőt, elmondta a hibáit, pontatlanságait. Időközben megállapodás született arról, hogy az MH17-es gép áldozatairól készült képeket csakis a hozzátartozók kifejezett engedélyével lehet bemutatni. Ard van der Steur igazságügyi miniszter tájékoztatta az alsóházat a megállapításokkal kapcsolatban.

Április 22-én, Maat már inaktív státuszba került. „A rendelkezésre álló adatok alapján nehéz lesz visszakerülnie abba a pozícióba, amelyben korábban az LTFO-nál volt” - mondta Thomas Aling, a rendőrség vidéki egységének szóvivője akkoriban a NOS-nak (holland média). Egy nappal később az LFTO-nál felmentették tisztségéből. 

Új misszió
Kelet-Ukrajnában hétfőn új misszió indul az MH17-es járat balesetével kapcsolatos nyomozóvizsgálat keretében. Ettől a kutatástól új bizonyítékokat várnak a légi katasztrófa különböző forgatókönyveinek megerősítéseképpen. Néhány héttel ezelőtt volt egy mentési küldetés, és találtak még emberi maradványokat, személyes tárgyakat és a repülőgép roncsainak darabjait, melyeket további vizsgálatok céljából Hollandiába szállítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.