Krokodillal úszkáló

Videó: a világ legkülönlegesebb házikedvence

Valószínűleg soha senki nem úszkált még együtt krokodillal (önszántából) - kivéve ezt a férfit.

2015.06.05 07:24ma.hu

Az ember és állat közötti meghitt kapcsolat nem igazán számít ritkaságnak. Vannak ugye a „klasszikus” házikedvencek, mint a kutya, papagáj és a macska. Aztán vannak a kicsit különlegesebb cukiságok, mint a törpemalac vagy a szakállas agáma, esetleg a madárpók. Igazán szerencsések olyan állatokkal létesíthetnek szoros köteléket, mint a farkas, a medve vagy az oroszlán. És akkor van a Costa Ricai Chito, aki valószínűleg a világon egyetlenként képes együtt úszkálni egy krokodillal.

Ami az állatvilágot illeti, az emberek többnyire az „okosabbnak” vélt állatokkal képesek igazán jó kapcsolatot kialakítani. A hüllők, kétéltűek és halak inkább csak díszállatként funkcionálnak. És vannak olyan állatok, amik eddigi tudomásunk szerint nem szelídíthetőek. Ilyen a cápa vagy éppen a krokodil.

Ezek a csúcsragadozók évmilliók óta állnak a tápláléklánc tetején és ösztöneik szerint nem barátkoznak, még saját fajtársaikkal sem. Legalábbis eddig ezt hittük.

Egy közép-amerikai illetőségű férfi azonban 20 éve találkozott egy sebesült krokodillal és megesett rajta a szíve. Chito meggyógyította a Pochonak keresztelt állatot, és a rehabilitáció alatt valami elképzelhetetlen dolog történt.

Bármikor próbálta visszaengedni a vadonba Chito egyre-másra azt tapasztalta, hogy pikkelyes haverja visszatér hozzá. Azóta együtt vannak, a férfi nyugodtan együtt úszik és játszik a krokival, aki egy karcolást sem ejt legjobb barátján. Tehát sutba vághatjuk az elképzelést, hogy ezek a hatalmas ragadozók érzelmektől mentes, gyilkoló gépek lennének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.