Nepáli földrengés

Akár 10 ezer halálos áldozata is lehet a nepáli katasztrófának

Az ország miniszterelnöke, Szusil Koirala a mentési munkálatok gyorsítására utasított, és sátrakat, valamint gyógyszereket kért külföldről.

2015.04.28 09:55MTI

A 10 ezret is elérheti a szombati nepáli földrengés halálos áldozatainak száma - közölte kedden a Reuters brit hírügynökséggel az ország miniszterelnöke.

Szusil Koirala a mentési munkálatok gyorsítására utasított, és sátrakat, valamint gyógyszereket kért külföldről. A kormány a mentés és segítségnyújtás terén mindent megtesz, amit csak tud - hangsúlyozta Koirala a brit hírügynökségnek adott interjúban.

Alpinisták eközben azt jelezték, hogy a Mount Everest környéki táborokból helikopterrel sikerült kimenekíteni azokat a hegymászókat, akik a földmozgás utáni lavinák miatt elszigetelődtek.

A 7,9-es erősségű szombati földrengésben a legfrissebb hivatalos adatok szerint 4349-en vesztették életüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.