Nepáli földrengés

Megtiltották a mászást a tavaszi hegymászószezon hátralevő részében

Kína leállította a Csomolungma (Mount Everest) északi, vagyis kínai, tibeti útvonalát érintő hegymászásokat a tavaszi mászószezonban a szombati nepáli földrengés miatt.

2015.04.27 14:06MTI

Nyima Cering, a regionális sporthivatal igazgatója közölte, hogy a következő hónapban további utórezgésekre lehet számítani. A korábban jelentett, 7000 méter magasságban keletkezett nagy erejű lavina után a helyi adminisztráció emberei már megjelentek a táborokban, s megkezdték az ott lévőket lebeszélni előre ütemezett programjukról.

Helyi jelentések szerint eddig 20 ország több mint 400 hegymászóját helyezték biztonságba, nincs köztük egyetlen sérült sem. A 7,9-es erősségű földrengés következtében keletkezett lavinák legkevesebb 18 hegymászó és kísérő halálát okozták a nepáli oldalon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.