Nepáli földrengés

Negyvenkét magyar van még Nepálban, már csak egyet keresnek

Szíjjártó Péter arra kér mindenkit: a katasztrófa miatt halassza el a térségbe tervezett utazását.

2015.04.28 08:20MTI

A legfrissebb adatok szerint negyvenkét magyar állampolgár tartózkodik Nepálban, és közülük már csak egyet keresnek - közölte az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter jelezte: hétfőn még tíz honfitársunkról nem volt hír, az utolsó magyarról pedig, akiről nem érkezett egyelőre információ, tartózkodási helye alapján az feltételezhető, hogy jól van.

Hangsúlyozta: arra kérnek mindenkit, hogy a katasztrófa miatt halassza el a térségbe tervezett utazását.

A miniszter elmondta: öt olyan magyarról tudnak, akik tartósan Nepálban élnek, az ő hazatérésük egyelőre nem várható.

Hozzátette: hétfőn tizennyolc magyar hagyta el a földrengés sújtotta országot, eközben két újabbról derült ki, hogy Nepálban tartózkodik. A katmandui tiszteletbeli konzul meglátogatta azt a négy sérültet, akit egy egyházi fenntartású kórházban kezelnek. Ők a körülményekhez képest jól vannak.

Szijjártó Péter jelezte: rajtuk kívül megsérült egy ausztrál-magyar kettős állampolgár, a biztosítója már intézkedett Ausztráliába szállításáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.