Drága az állam főiskolán

Lövöldözés egy iskolában - hajtóvadászat indult az elkövető ellen

Éppen becsengettek, mikor elővette a fegyvert és lőni kezdett a főiskolai kampuszon egy tetovált férfi.

2015.04.13 17:09ma.hu
Helyszínen a SWAT - Forrás. Police Department

Egy ember meghalt hétfőn Észak-Karolinában egy lövöldözésben. Az állami főiskolát lezárták, míg az elkövető után kutatnak.

"Lövöldözés volt a Wayne Városi Főiskola kampuszán" - erősítette meg Kim Best, Goldsboro város szóvivője, itt található ugyanis az iskola. "Egy halálos áldozat van, egy férfit keresnek, az elkövetőt, ő is egyedül van" - tette hozzá.

Lezárt terület - forrás: screenshot

Daniel Wiggins körzeti megbízott jelentése szerint éppen csengetéskor érkezett a segélyhívás a 911-re, miszerint valaki lövöldözik a kampuszon.

A hatóságok a fehér férfit, Kenneth Stancilt keresik, aki nagyjából 180 centi magas, kecskeszakálla van és tetoválás látható a szeme felett, ráadásul pontosan itt tanult. A támadó fegyvere egy karabély volt. Az áldozat Ron Lane nyomdász volt, aki régóta állt a főiskola alkalmazásában. Gyilkosa a feltételezések szerint nem találomra választotta ki. A biztonság kedvéért a szomszédos, 300 fős általános iskolát is lezárták.

Az oktatási intézmény hivatalos oldalán is felhívják a diákok figyelmét a potenciális veszélyre. "Ez nem gyakorlat, az egész kampusz zárlat alatt van" - nyomatékosította Wiggins is.

A tettes után kutyák és helikopterek bevetésével indult hajsza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.