Egyik szerint népirtás, másik szerint nem

Egyből behívatták a Vatikán ankarai nagykövetét a pápa örményes beszéde miatt

Behívatták a török külügyminisztériumba a Vatikán ankarai képviselőjét, miután Ferenc pápa vasárnap Rómában bemutatott miséjén népirtásnak nevezte az örmény nép elleni, száz évvel ezelőtt elkövetett török vérengzéseket.

2015.04.12 20:59MTI

Egy, a neve elhallgatását kérve nyilatkozó magas rangú török illetékes a Reuters brit hírügynökséggel azt közölte, hogy az ankarai külügyminisztérium tiltakozását akarja kifejezni a Vatikán képviselőjének a pápa szavai miatt.

Örmény álláspont szerint 1,5 millió örmény esett üldöztetések és deportálások áldozatául. Törökország jóval kisebbre teszi ezt a számot, és polgárháborús konfliktusnak tartja az akkor történteket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.