Novo Szelo mellett

Közös hadgyakorlatot tart Bulgária és Amerika

Közös hadgyakorlatba kezd Bulgária és az Egyesült Államok március 15-én a bulgáriai Novo Szelo település melletti gyakorlótéren.

2015.03.13 18:01MTI

Mintegy 350 amerikai tiszt vesz majd részt a Bulgáriában két ország részvételével tartandó gyakorlaton, amelyek három és fél hónapig fognak tartani. A manőverekben az amerikai hadsereg harckocsijai, helikopterei és páncélozott szállító járművei is részt vesznek.

"A bolgár hadsereg e műveletekkel a válsághelyzetekre való reagálási képességét teszteli majd" - mondta a bolgár védelmi minisztérium egyik tisztségviselője.

Hozzátette: "Természetesen nem lehet alábecsülni azt sem, ami Ukrajnában történik." Nikolaj Nencsev védelmi miniszter közölte, az Egyesült Államok 30 millió dollárt szándékozik a gyakorlótér és a körülötte lévő infrastruktúra modernizálására fordítani.

Kedden a NATO hét tagállama részvételével kezdett tengeri hadgyakorlatot a Fekete-tengeren. Az orosz flotta két hajója csütörtökön hajtott végre manővereket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.