Hadgyakorlat

Észak-Korea ismét az Egyesült Államokat fenyegeti

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát partjaitól keletre a tengerbe.

2015.03.02 07:20MTI

A rakétakísérlet valószínűleg azzal függ össze, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn elkezdi Key Resolve és Foal Eagle fedőnevű, nyolc hétig tartó hadgyakorlatát, amelyet minden évben megrendez. A rakétákat az ország nyugati partjáról indították el kelet felé, és a Japán-tengerbe csapódtak be.

Phenjan ismét háborúval fenyegette meg az Egyesült Államokat a hadgyakorlat miatt, mint három nappal korábban is. A KCNA észak-koreai hírügynökség jelentése szerint a hadsereg szóvivője azt mondta: "A Koreai félszigeten ismét hajszálnyira vagyunk egy háború kezdetétől. Az amerikai imperialisták és szövetségeseik agressziója ellen nem használ sem a párbeszéd, sem a béke, csak a könyörtelen katonai csapások."

A phenjani rezsim mindig dühödten tiltakozik a két ellenséges hatalom éves rendszerességgel ismétlődő, számos katonai manővere ellen, amelyeket a háború próbáinak minősít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.