Tragédia a hadgyakorlaton

Lezuhant egy katonai helikopter Floridában

Feltehetően életét veszthette az amerikai fegyveres erők 11 tagja, amikor a floridai partoknál lezuhant egy Black Hawk típusú helikopter egy éjszakai hadgyakorlaton.

2015.03.11 17:45MTI

A helikopter, fedélzetén hét tengerészgyalogossal és a Nemzeti Gárda négy katonával kedd este zuhant le. A jármű partra sodort roncsait szerda hajnalban találták meg Okaloosa sziget környékén, az Eglin légitámaszpont közelében. A baleset okát egyelőre nem közölték.

A helikopter eltűnésének időpontjában a térségben sűrű köd volt. Egy másik, a gyakorlaton szintén részt vett Black Hawk helikopter a baleset éjszakáján baj nélkül visszatért a bázisra.

Januárban két tengerészgyalogos vesztette életét egy kaliforniai helikopter-balesetben. Tavaly márciusban Nevadában egy F/A-18C Hornet típusú vadászgép zuhant le, a pilóta halálát okozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.