Hét évet kaphat

Titokban abortusztablettát kevert volt barátnője italába

Titokban abortusztablettát kevert volt barátnője italába egy norvég férfi, ezzel vetélést idézett elő. A vád hét év börtönbüntetést kért az elkövetőre.

2015.03.11 19:34MTI

A férfi az interneten rendelte a tablettát, mindent "precízen és cinikusan" kitervelt - mondta Katja Strandfjord ügyész a lapnak.

A vád szerint a férfi két alkalommal itatott volt barátnőjével - annak tudtán kívül - abortusztablettát tartalmazó italt. "Többször megpróbált rábeszélni a terhesség megszakítására, számomra azonban ez a lehetőség nem létezik" - mondta a húszéves nő a nyugat-norvégiai Trondheim NRK tévécsatornájának egy műsorában.

Testi sértéssel és az anya beleegyezése nélküli terhességmegszakítással vádolják a férfit, aki mindkét vádpontban bűnösnek vallotta magát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.