Nem terveznek mentőakciót a kiszabadításukra

Azonosították az Egyiptomban elrabolt külföldi turisták tartózkodási helyét

Az egyiptomi és szudáni hatóságok azonosították az Egyiptomban elrabolt külföldi turisták és egyiptomi kísérőik tartózkodási helyét, de nem terveznek olyan mentőakciót a kiszabadításukra, amely veszélybe sodorhatná a testi épségüket - közölte kedden Butrosz Szadik, a szudáni külügyminisztérium helyettes államtitkára.

2008.09.23 17:03MTI

A túszok és elrablóik jelenleg az egyiptomi-szudáni-líbiai határ közelében levő senki földjén, Gebel Ouenat térségében tartózkodnak - mondta a szudáni tisztviselő, hangsúlyozva, hogy mindenekelőtt az öt olaszból, öt németből, egy románból és nyolc egyiptomiból álló, fogva tartott csoport biztonságát tartják szem előtt. 

"Folyik az egyeztetés Szudán és az egyiptomi hatóságok között, (...) de nem akarunk olyan akciót, amely árthat a túszoknak" - mondta Szadik. Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió kairói biztonsági forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy az emberrablók valószínűleg Csádból származnak. Zohair Garana egyiptomi idegenforgalmi miniszter azt mondta, hogy a pénteken elrabolt 11 európai és a nyolc egyiptomi jól van, az életük nincs veszélyben. 

Egy névtelenséget kérő kormányilletékes korábban azt állította, hogy az emberrablók azzal fenyegetőznek, megölik foglyaikat, amennyiben repülőgéppel próbálják megtalálni fogva tartásuk helyét. Garana cáfolta, hogy az egyiptomi hatóságok ilyen jellegű fenyegetést kaptak volna, és azt mondta, hogy a túszokkal jól bánnak, elegendő vizet és élelmiszert kapnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.