Ötven halott

Egyiptomi vonatszerencsétlenség

Ötven ember életét vesztette, további ötven pedig megsérült szerdán egy vonatszerencsétlenségben Egyiptom földközi-tengeri partvidékén.

2008.07.16 19:35MTI

Korábbi jelentésekben harminc halálos áldozatról volt szó. A vonat összeütközött egy autóbusszal és egy teherautóval a Kairótól 520 kilométerre északnyugatra fekvő Marsza Matruh város egyik vasúti átjárójában - közölték rendőri források. Egyes jelentések szerint az el-Iszkanderíja (Alexandria) és Marsza Matruh közti országút egyik vasúti átjárójában történt a tragikus eset.

A busz és a teherautó a figyelmeztető jelzés ellenére át akart kelni a vasúti átjárón, éppen akkor, amikor a gyorsvonati szerelvény az átjáróhoz érkezett.

A vonat két vagonja kisiklott, további kettő összeroncsolódott. Nagyon gyakoriak Egyiptomban a közlekedési balesetek a rossz utak és a közlekedési szabályok gyakori figyelmen kívül hagyása miatt. Rendőrségi adat szerint évente hatezren vesztik életüket közlekedési szerencsétlenségekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.