A követelések hatására

Elengedték a lemondatott jemeni elnököt a síita húszi lázadók

A nemzetközi és a belföldi követelések hatására szombaton elengedték a lemondatott jemeni elnököt a síita húszi lázadók.

2015.02.21 14:49MTI

A beszámolók szerint a fegyveresek, akik január végén megrohamozták Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök házát, hagyták, hogy a politikus szabadon távozzon.

A tanácsadók értesülése szerint Hádi előbb az ország déli részében fekvő Ádenbe látogat, majd Jement is elhagyja, külföldre utazik orvosi kezelésre. Az államfő a húszi lázadók januári államcsínye óta volt házi őrizetben.

A felkelők tavaly szeptemberben megszállták a fővárost, Szanaát, a múlt hónapban lemondásra kényszerítették Abed Rabbo Manszúr Hádit és kormányát, majd feloszlatták a parlamentet és teljes egészében átvették a hatalmat.

Az elnöki tanácsadók tájékoztatása szerint Hádi azt követően szabadulhatott, hogy az ENSZ, az Egyesült Államok és Oroszország, valamint a helyi politikai pártok nyomást gyakoroltak a zendülőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.