Fotók

Kalasnyikovval pózolt a szicíliai repülőtéren őrizetbe vett albán férfi

Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek egy albán férfit csütörtökön a szicíliai Catania repülőterén. Hamis dokumentumokat és fegyverekről készült felvételeket találtak nála.

2015.01.22 20:30MTI
Facebook/Kalashnikov

A 30 éves albán állampolgár repülőjegye egy Bukarestbe tartó járatra szólt. A beszálláskor az ellenőrzésen azonban kiderült, hogy a férfi egy londoni géphez állt sorba. A férfinél hamis dokumentumokat és több hamisított beszállókártyát találtak. A nála levő adathordozón lévő felvételeken a férfi kalasnyikovval a kezében látszik és más fegyverekről is fotókat készített. Az olasz határőrség letartóztatta, mivel január 13-án a Malpensa milánói nemzetközi repülőtéren már feltartóztatták hamis útlevél miatt.

Paolo Gentiloni olasz külügyminiszter, aki az Iszlám Állam dzsihadista szervezet elleni nemzetközi koalíció tagjainak londoni tanácskozásán vesz részt, kijelentette: "a bevándorlók soraiban a terrorizmus veszélye rejtőzik". Gentiloni hozzátette, hogy az olasz nemzetbiztonság a lehető legmagasabb készültséggel garantálja a biztonságot, a figyelem nem lankadhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.