Ukrán válság

A Kalasnyikov fegyvergyár együtt érez amerikai "rajongóival"

Az oroszok elleni embargó egyik furcsa következménye.

2014.07.29 17:45MTI
Forrás: Wikipedia

"A Kalasnyikov sajnálja, hogy a vásárlóknak ilyen problémával kell szembesülniük" - mondta a vállalat szóvivője, Jekatyerina Boni. Hozzátette: "A jelenlegi helyzet újból azt mutatja, hogy fegyvereink nagyon népszerűek az amerikaiak körében, a büntetőintézkedések végrehajtása pedig saját érdekeik ellen szól".

Az amerikai szankciók célpontjai között orosz hadiipari vállalatok is szerepelnek. Szakértők szerint a korlátozások minden bizonnyal ellehetetlenítik azt a 2014 elején kötött megállapodást, amelynek értelmében a konszern 2015-től kezdve öt esztendőn át évente 80-200 ezer darab lőfegyvert szállítana az Egyesült Államokba.

Oroszország és az Egyesült Államok az utóbbi időben a hidegháború óta nem látott mértékben hidegültek el egymástól, főképp az Ukrajnában dúló konfliktus miatt.

A Mihail Kalasnyikov által kifejlesztett AK-47-es gépkarabély és több változata az egyik legelterjedtebb automata gépfegyver a világon. Az AK-47-es szerepel a Hezbollah libanoni radikális síita szervezet és az Iráni Forradalmi Gárda címerében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.