Terror Párizsban

Párizsi vérengzés: vér és mocsok a Charlie Hebdo szerkesztőinek helyén - sokkoló kép!

A Le Monde francia lap bejutott a mészárlás helyszínére.

2015.01.08 17:12ma.hu

Elvileg Said Kouachi, Chèrif Kouachi és Hamyd Mourad mészárolták le a párizsi Charlie Hebdo szatirikus lap szerkesztőségét. Mint ismeretes, a fegyveres terrortámadásban tizenketten meghaltak, köztük négy híres karikaturista, a főszerkesztő Charb, Cabu, Wolinski és Tignous is.

Magyar áldozatokról nem tud a KKM. Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter tájékoztatása szerint a biztonsági erők mindent megtesznek azért, hogy "a lehető leghamarabb semlegesítsék azt a három bűnözőt, aki részt vett ebben a barbár cselekedetben".

Szemtanúk arról számoltak be, hogy 11 óra 30 perckor két, fekete csuklyás, Kalasnyikov gépkarabélyokkal felfegyverkezett férfi lépett be az épületbe. A környék lakosai közölték, hogy ezután mintegy harminc lövés hallatszott tíz perc alatt. Helyszíni tanúk szerint a fegyveresek azt kiáltozták, hogy "megbosszultuk a prófétát". A támadásról valaki egy szomszédos ház tetejéről videofelvételt készített, amelyen egy férfi azt kiáltozza, hogy "Allah Akbar!" (Allah a legnagyobb.)

A Charlie Hebdo szerkesztőségére 2011 novemberében gyújtóbombát dobtak, miután a lap Mohamed prófétát ábrázoló rajzokat közölt. Iszlamista honlapokon nemrégiben az újság főszerkesztőjének lefejezésére buzdítottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.