Terror Párizsban

Gránátok repkedtek a franciaországi Le Mans-ban

Több gyakorlógránátot dobtak egy Le Mans-i mecset udvarára, az épületre rá is lőttek az éjjel.

2015.01.08 12:30ma.hu

Miután szerdán 3 fegyveres férfi kivégezte a Charlie Hebdo szerkesztőségét és megölt két rendőrt, csütörtökre virradóra újabb lövöldözés történt Párizsban, mely során szintén meghalt egy rendőr. Az óta több mecsetnél is robbantottak Franciaországban. Az egyik szerkezet a Franciaország keleti részén található Villefranche-sur-Saone város egyik kebab-éttermében robbant, közel szintén egy imahelyhez.

A Le Mans-i mecset területére a hírek szerint több gyakorlógránátot is dobtak, ezek közül egy fel is robbant, ám sérülésekről nem közöltek információkat. A Ouest-France cikke szerint még az éjjel dobták a négy robbanóanyaggal töltött közelharci fegyvert az ingatlanra, a rendőrség kordonokkal zárta el a mecsetet. Állítólag lövést is leadtak az épületre.

Mint ismeretes, a Charlie Hebdo elleni merénylet egyik feltételezett elkövetője feladta magát a hatóságoknak, de a testvérpárt továbbra is keresik Franciaország északi részében, tartózkodási helyüket erre szűkítette a rendőrség.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.