Nem hagy alább a terror

Megöltek hét rendőrt, két ENSZ-alkalmazottat és több lázadót Afganisztánban

Tálib lázadók lesből rátámadtak egy afgán rendőrjárőrre az ország középső részén, és a járőr tagjai közül legalább hetet megöltek.

2008.09.14 09:53MTI

Ugyanaznap egy öngyilkos merénylő megölt két afgán ENSZ-alkalmazottat Szpin Boldak város határában. A koalíciós erők katonái pedig végeztek több lázadóval Kelet-Afganisztánban - közölték vasárnap tisztségviselők. A rendőröket szombaton Ghazni tartományban támadták meg a tálibok. 

A hét holttestet megtaláltak a hatóságok, egy nyolcadik rendőr eltűnt. A tálibok a leggyakrabban a könnyű fegyverzettel felszerelt és emiatt sebezhető afgán rendőröket támadják meg. Tavaly 900 rendőrt öltek meg. Az öngyilkos merénylő az általa vezetett gépkocsit robbantotta fel vasárnap egy ENSZ-jármű mellett az ország déli részén található Szpin Boldak határában, a Kandahárba vezető úton - közölte a rendőrség. 

A robbanásban meghalt két afgán orvos, megsebesült még két ENSZ-alkalmazott, egy afgán rendőr és további 12 ember, aki a közelben tartózkodott. Amerikai és afgán katonák egy közös akcióban rajtaütést hajtottak végre lázadók ellen szombaton Hoszt tartományban. Többet megöltek közülük az amerikai erők közleménye szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.