Sokan voltak az épületben

Egy kisgép csapódott a wichitai repülőtér egyik épületébe

Kisméretű repülőgép csapódott be csütörtökön az egyesült államokbeli Wichita repülőterének egyik épületébe, a balesetnek halottjai vannak. Az épületben a becsapódás idején legalább százan tartózkodtak.

2014.10.30 18:28MTI
Fotó: YouTube screenshot/Matrix007

A tűzoltóság bejelentése szerint ketten meghaltak, öt embert kórházba szállítottak, egyik állapota válságos. További öt személy holléte nem ismeretes. Az épületben a becsapódás idején legalább százan tartózkodtak.

A szövetségi légügyi hatóság (FAA) szerint a felszállóban lévő gép pilótája motorhibára panaszkodott, megpróbált visszafordulni, de az épületnek ütközött. A Beechcraft King Air B200-as típusú repülőgép a repülésoktatásra szakosodott FlightSafety International magáncég kétszintes épülete tetejének csapódott a Mid-Continent Repülőtéren.

A baleset okozta tüzet egy óra alatt eloltották. A Kansas állambeli város repülőterén a történtek ellenére nem állt le a légi forgalom.

A szerencsétlenül járt repülőgép úti célja az arkansas-i Mena város volt. A gépen csak a pilóta utazott, aki helyszíni jelentések szerint túlélte a szerencsétlenséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.