Fél órára

Kisgép tévedt a légtérbe - kiürítették a Capitoliumot

Gyakran előfordul, hogy kisgépek megsértik Washington légterét, de ez általában nem vezet a Capitolium evakuálásához.

2014.06.08 10:54MTI
Forrás: youtube.com

Fél órára ki kellett üríteni szombaton az amerikai szövetségi kongresszus épületét, a Capitoliumot és más környékbeli kormányzati intézményeket, mivel egy kisgép megsértette Washington korlátozott légterét.

A rendőrség közlése szerint egy kisgép kora délután berepült Washington légterébe és nem reagált azonnal a légügyi hatóságok figyelmeztetésére. Emiatt kiürítették a kongresszusnak otthont adó Capitoliumot, a szövetségi legfelsőbb bíróság épületét és a kongresszus könyvtárát is, de a Fehér Házat nem érintette az intézkedés. Az incidens idején Barack Obama amerikai elnök éppen golfozott egy marylandi katonai támaszponton.

A pilóta fél óra elteltével válaszolt a légiirányítóknak, és ezután visszaengedték a Capitoliumba az alkalmazottakat és a látogatókat. Közben vadászgépek emelkedtek a levegőbe és az észak-carolinai Mount Airy repülőtérre kísérték a kisgépet. Pilótáját az elnök védelmét ellátó Secret Service ügynökei fogják kihallgatni.

Gyakran előfordul, hogy kisgépek megsértik Washington légterét, de ez általában nem vezet a Capitolium evakuálásához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.