Riadó

Lövöldözés a Capitoliumon, sérültek, Washington készültségben

Lövöldözés hallatszott a Capitolium környékén Washington belvárosában. Egy fekete Lexust vezető nő a kocsijával megpróbált áttörni egy úttorlaszt a Fehér Háznál. KÉPEK!

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.10.03 21:06MTI
Fotó: Rachael Wooldridge, szemtanú - nézze meg, milyen most a helyzet ott >>>

Az amerikai törvényhozás épületénél, a washingtoni Capitoliumnál csütörtök délután rendőrök tüzet nyitottak egy nőre, aki kocsijával előzőleg megpróbált áttörni egy biztonsági úttorlaszt a Fehér Háznál. Kim Dine, a capitoliumi rendőrség vezetője azt mondta, elszigetelt esetről van szó, semmi nem utal arra, hogy terrorcselekmény történt volna.

Elmondta, hogy a nőt, aki az autót vezette, őrizetbe vették. (Az ABC News korábban azt jelentette, hogy lelőtték.) Helyi idő szerint délután 2 óra körül lövöldözés hallatszott a Capitolium környékén Washington belvárosában. Egy fekete Lexust vezető nő a kocsijával megpróbált áttörni egy úttorlaszt a Fehér Háznál, ahonnan a Capitolium felé vette az irányt, miután szemtanúk szerint mintegy 20 rendőrautó üldözőbe vette. A nőre a Capitoliumnál lőttek rá a rendőrök. Az incidensben a törvényhozás biztonságáért felelős capitoliumi rendőrség egy tagja megsebesült.

Az eset miatt átmenetileg lezárták a szenátusnak és a képviselőháznak otthont adó Capitoliumot és környékét, a környező utcákat rendőrök lepték el. A zárlatot fél órával később feloldották. A szenátus biztonsági szolgálatának vezetője azt mondta, az autóban egy 2-3 éves gyerek is volt, akit kórházba szállítottak.

Obama módosította útvonalát az incidens miatt



Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.