Hamarosan itt az évforduló

Bush: McCain megértette szeptember 11. tanulságait

John McCain megértette 2001. szeptember 11. tanulságait, így készen áll, hogy ő legyen az Egyesült Államok következő elnöke - érvelt a jelenlegi elnök pártja leendő jelöltje mellett a minnesotai jelöltállító konvencióhoz intézett, helyi idő szerint kedd esti üzenetében.

2008.09.03 07:11MTI

George Bush elnök nyolcperces műholdas kapcsolaton keresztül a Fehér Házból mondta el beszédét a küldötteknek; a Republikánus Párt kongresszusa aznap kezdte meg az érdemi munkát St. Paul városában. 

"Veszélyes világban élünk" - figyelmeztetett Bush, és az utóbbi évekből jól ismert üzenetét hangoztatta: "hogy megvédjük Amerikát, résen kell lennünk, meg kell állítanunk a támadásokat, mielőtt megtörténnek és nem szabad megvárnunk, amíg ismét csapás ér minket". 

Leszögezte, McCain irányításával Amerika nagyobb biztonságban lesz, mintha a demokrata Barack Obama lenne az elnök. "Amikor a viták befejeződnek, és minden reklám lefutott, és eljön a szavazás ideje, az amerikaiak alaposan megvizsgálják majd a jelöltek ítélőképességét és tapasztalatát, politikáját (...) és a McCain-Palin párost választják" - mondta a mindössze 30 százalékos országos támogatottságú Bush, akinek szinte mellékszerepet szántak a konvención. Bush eredetileg hétfőn, személyesen szólalt volna fel, de a Gustav hurrikán miatt lemondta szereplését, egy texasi válságközpontot látogatott meg. McCain stábja állítólag jelezte az elnöknek: "nem feltétlenül kell" Washingtonból St. Paulba utaznia. A minnesotai konvención azonban megjelent a jelenlegi elnök apja, idősebb George Bush, feleségével, Barbarával. St. Paulba utazott a first lady, Laura Bush is, aki igazi hősként emlegette John McCaint. 

Elmondta, hogy a konvención kétmillió dollárnyi adományt ajánlottak fel a Gustav hurrikán károsultjainak megsegítésére; "ebben a változásban hihetünk", hangoztatta az Obama-kampány jelszavát. 

Joe Lieberman, a demokratából függetlenné vált connecticuti szenátor, akit sokáig lehetséges alelnökjelöltként emlegettek, arról beszélt: "amikor mások vesztesen elhagyták volna a harcmezőt, amikor Barack Obama a csapatok finanszírozásának elvágása mellett szavazott, John McCainnek megvolt a bátorsága ahhoz, hogy ellenálljon a közvélemény nyomásának". Kijelentette, Amerikának olyan elnökre van szüksége, akire háború idején lehet számítani, s ez McCain szenátor. Fred Thompson, Tennessee volt kormányzója, korábbi elnökjelölt-aspiráns hevesen védte a liberálisok által az utóbbi napokban hevesen támadott Sarah Palin alelnökjelöltségét. Azt mondta, a demokratákhoz húzó média bepánikolt Palin jelöltsége miatt. Palin bátor, sikeres reformer, aki nem fél attól, hogy a hatalommal szembemenjen. 

"Ő kormányzott, nem beszélt" - hangzottak közvetve Obamát bíráló szavai. McCainről pedig kijelentette: olyan jelleme van, amelyet a civilizációk a történelem kezdete óta mindig kerestek vezetőikben, "erő, bátorság, emberség, bölcsesség, kötelesség és tisztelet" a sajátja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.