Vihar

Tovább tombol az ítéletidő Lengyelországban

Csütörtök éjjel is súlyos károkat okozott a viharos időjárás Lengyelországban, az emberek menekültek az elöntött házakból.

2014.08.08 10:01MTI
Fotó: youtube/meteomaxx

A hirtelen támadt viharok miatt lezúdult esővíz este és a péntekre virradó éjszaka folyamán az ország több részében pincéket és házakat öntött el, helyenként az utak is megrepedeztek. A tűzoltóknak országszerte több mint 340-szer kellett beavatkozniuk.

Péntek reggel a helyzet a délkeleti térségben fekvő kis-lengyelországi vajdaságban volt a legsúlyosabb. A Nowy Saczhoz közel fekvő Swiniarsko községben a Niskówka folyó áradt meg, az utakon 40 centiméternyi patak zúdult le, az emberek menekültek az elöntött házakból.

A felhőszakadás Lublin környékén is súlyos károkat okozott, továbbá emberek ezrei áram nélkül maradtak. Az elmúlt napok viharainak és zivatarainak következtében összesen mintegy 400 házat öntett el a víz, köztük két iskolát és egy kórházat is. Hat híd is megrongálódott. Az előzetes becslések szerint a károk 4,7 millió euróra rúgnak.

Az előrejelzések szerint pénteken is várható vihar vagy felhőszakadás, és ezúttal az ország nyugati részében is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.