Felhőszakadások, zivatarok

Súlyos károkat okozott az ítéletidő Lengyelországban

Súlyos károkat okoztak Lengyelország délnyugati és keleti részén csütörtökre virradóra a sűrű felhőszakadások és heves zivatarok, egy nő villámcsapás következtében életét veszítette.

2014.05.29 12:55MTI
freedigitalphotos.net/foto76

Az ítéletidő - akár egy nappal korábban - elsősorban a délnyugat-lengyelországi, sziléziai és opolei vajdaságokat érintette.

A 411. számú országutat Glucholazy település és a cseh határ között le kellett zárni, miután a víz alámosta az aszfaltburkolatot. Egy helyen beszakadt az úttest, 4 méter mély és 10 méter széles lyuk keletkezett, amelybe egy tűzoltóautó belecsúszott.

A településen mintegy 100 ház súlyosan megrongálódott, az ár garázsokat, pincéket, kerteket öntött el, egy patak kilépett medréből.

A tűzoltóságnak a délnyugat-lengyelországi területeken több mint 1200 bevetésre kellett kivonulnia. A kelet-lengyelországi lublini vajdaság székvárosában, Lublinban villámcsapás ért egy 53 éves nőt, aki a helyszínen életét veszítette. Ő már a második áldozata az elmúlt napok rendkívüli időjárásának.

Kedden az alsó-sziléziai Rutkowóban hasonló tragédia történt, egy 25 éves férfit villámcsapás sújtott halára egy mezőn. Két társát szintén érintette a villám, de az ő életüket sikerült megmenteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.