Ítéletidő

Heves esőzéseket hozott Japán délnyugati részén a Neoguri, halottak

Az ítéletidő eddig legkevesebb három halálos áldozatot szedett, és a viharok miatt további 46 ember megsérült.

2014.07.10 09:02MTI

A Neoguri - amely koreaiul mosómedvét jelent - szupertájfunról trópusi viharra gyengült, amikor elérte a legnyugatibb szigetet, Kjúsút, mindamellett a távol-keleti országot így is óránként 126 kilométeres sebességű széllökések és özönvízszerű esőzések sújtották.

Több ezer háztartásban áramkimaradások voltak Kjúsú és Sikoku szigeteken, és százezreket szólítottak fel a hatóságok arra, hogy biztonságos helyen húzzák meg magukat.

Habár a trópusi vihar ereje alábbhagyott, a hatóságok továbbra is heves esőzésekre és földcsuszamlásokra figyelmeztettek. Az érintett térségekben mintegy kétszáz légi járatot töröltek, s akadozott az autóbusz- és vonatközlekedés. Néhány iskolában szünetelt a tanítás.

Nagano tartományban földcsuszamlás érte el egy négytagú család házát, és életét vesztette a család 12 éves fia. Az északkeleti Fukusima prefektúrában egy férfi folyóba fulladt.

A Sikoku szigetén található Ehime tartományban útszéli árokba zuhant egy másik férfi, és meghalt. Kjúsú és Sikoku szigeteken egy-egy atomerőmű található, amelyeket ugyancsak elért a trópusi vihar, a hatóságok azonban nem jelentettek semmilyen üzemzavart.

A Neoguri mindössze 30 kilométeres óránkénti széllökésekkel halad kelet felé, s a nap folyamán elhagyja Japán területét. A távol-keleti országban rendszeresek a trópusi viharok, de júliusban szokatlanok az ilyen erősségűek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.