Neoguri

Óránként 270 kilométer... Szupertájfun közeledik Okinava szigetéhez

A várható heves széllökések és özönvízszerű esőzések miatt felszólították Okinava lakosságát, hogy lehetőség szerint senki se hagyja el otthonát.

2014.07.07 07:47MTI
Forrás: youtube.com

Szupertájfun közeledik a Japán délnyugati részén fekvő Okinava szigete felé, óránként 270 kilométeres sebességű szelekkel - közölte hétfőn a japán meteorológiai intézet.

A Neoguri nevű szélvihar, amely hétfőn a szigettől 300 kilométernyire délre helyezkedett el, és óránkénti 20 kilométeres sebességgel haladt előre, várhatóan kedden éri el szigetet. A meteorológiai intézet nem zárta ki, hogy a tájfun - csökkenő erősséggel - északnak fordul és a főbb szigetekre is lecsap.



A várható heves széllökések és özönvízszerű esőzések miatt a meteorológiai intézet felszólította Okinava lakosságát, hogy lehetőség szerint senki ne hagyja el otthonát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.