Posztszovjet köztársaságok egymás között

Lövöldözésbe torkollt a folyó elterelése

Tűzpárbajt okozott egy folyó elterelése Tádzsikisztán és Kirgizisztán határán.

2014.07.10 16:35MTI
Forrás: Google Maps

Tűzpárbajba kerültek Tádzsikisztán és Kirgizisztán határán a két ország biztonsági erői egy folyó elterelése miatt. Az incidens egy halálos áldozatot szedett, és heten megsebesültek - számolt be csütörtökön a helyi sajtó.

A kirgiz hatóságok közölték, hogy határőreik mintegy harmincfős tádzsik csoportra bukkantak a határnál, akik egy csatorna építésén dolgoztak, hogy a tádzsik területen fekvő szomszédos településre tereljék el egy folyó vizét.

A csoport tagjai kövekkel dobálták meg a területre érkező határőröket, akik a munka leállítását követelték. A kirgiz biztonsági erők egyik tagját fejen találta egy kődarab, és könnyebben megsebesült.

Ezután a helyszínre érkező tádzsik határőrök tüzet nyitottak kirgiz kollégáikra. A tádzsik hatóságok ezzel szemben azt mondták, hogy a kirgizek lőttek először, és az egység egyik tagja életét vesztette, heten pedig megsebesültek. A tűzpárbaj nem szedett kirgiz áldozatokat.

A két posztszovjet köztársaság hatóságai a közeljövőben egyeztetni fognak az incidensről - közölte a kirgiz határrendészet illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.