Ő koncepciós pernek tartja az eljárást

Kirgizisztánban házi őrizetbe helyeztek egy ellenzékit nemi erőszak vádjával

Két hónapig házi őrizetben marad az egyik kirgizisztáni ellenzéki mozgalom vezetője, aki ellen egy fiatal nő megerőszakolásának a gyanújával indult nyomozás.

2012.12.07 14:52MTI

Nurlan Mutujevet, a Kirgizisztáni Népi Hazafias Mozgalom (NDPK) egyik társelnökét azzal gyanúsítják, hogy megerőszakolt egy 21 éves nőt - közölte pénteken Ajnura Toktoseva, a legfelsőbb bíróság szóvivője. A gyanúsított tagadja a vádat, és koncepciós pernek tartja az ellene indított eljárást. A férfi pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy felhívta a lakására a nőt, akivel tíz nappal korábban ismerkedett meg egy kávéházban, de csak beszélgettek, és a nő békében távozott. 

Néhány órával később őrizetbe vette őt a rendőrség. Mutujev kormányellenes tüntetést akart szervezni december 10-én. Az NDPK másik társelnöke, Ormon Muszabekov szerint Mutujev ezzel váltotta ki a hatóságok nemtetszését. Bejelentette, hogy tünteti fognak, ha nem engedik szabadon Mutujevet, és nem ejtik ellene a vádat. Mutujev többször volt már rács mögött, 1991-ben például négyévi börtönre ítélték testi sértésért. Egy ideig az Egyesült Államokban élt, ahonnan az ország törvényeinek megsértéséért kiutasították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.