Rendőrgolyó okozta halálát

Erőszakos tüntetés volt Athénban egy diák halálának évfordulóján

Négy évvel egy 15 éves diák rendőrgolyó okozta halála után csütörtök este tüntető fiatalok összecsaptak a rendőrökkel Athénban.

2012.12.06 23:30MTI

A békésen felvonuló mintegy 2 ezer középiskolás és egyetemista közül kivált egy 200 főnyi garázda csoport, amely televíziós képek tanúsága szerint benzines palackokkal és kövekkel dobálta a rendőröket.
   
A rendőrség könnygázt vetett be feloszlatásukra. A rendbontás a görög főváros Exarcheia negyedében, az anarchisták fellegvárában történt. A rendőrség legkevesebb tíz személyt őrizetbe vett - jelentette a görög rádió.
   
A 15 éves Alexandrosz Grigoropulosz halála 2008 decemberében Görögország-szerte hetekig tartó példátlanul erőszakos zavargásokat váltott ki. A fiút egy rendőr gellert kapott lövedéke ölte meg. 2010 októberében a gyilkos lövésért felelős, idén 39 éves rendőrt egy bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.